Foto: EPA

El Clasico opravdao očekivanja

Barcelona u sjajnom meču savladala Real

Utakmica koju su Barcelona i Real Madrid odigrali u Miamiju, u okviru Međunarodnog kupa šampiona, je donijela zaista fantastičan fudbal, kako smo već i navikli kada je u pitanju sudar španskih divova. Ljubitelji fudbala su uživali u sjajnoj predstavi ove dvije ekipe, a na kraju je slavila Barca rezultatom 3:2.

Barcelona je počela susret u nevjerovatnom ritmu, a do vodstva su Katalonci stigli već u trećoj minuti susreta kada Lionel Messi prihvata pas Sergia Busquetsa i ulazi u kazneni prostor, a potom i uspijeva savladati golmana Reala. Istina, u tome mu je malo pomogla i činjenica da je lopta na putu do gola okrznula Varanea i na taj način prevarila Navasa.


Samo četiri minute kasnije Ivan Rakitić pogađa za 2:0. Akciju je započeo Neymar koji upućuje pas za Luisa Suareza, Urugvajac ipak propušta loptu koja dolazi do Rakitića, a Hrvat sjajno pogađa sa vrha šesnaesterca.


Ni nakon drugog gola Barca nije prestajala napadati, a činilo se da je Real u nokdaunu i da je samo pitanje vremena kada će Katalonci postići i treći gol. Ipak u 14. minuti Mateo Kovačić nakon duplog pasa sa Casemirom uspijeva pronaći prostor za udarac i sjajno pogađa za 2:1.


Prilike se nastavljaju redati "kao na traci", sa sjajne prilike za Barcu propuštaju Neymar i Messi, da bi u 36. minuti nakon sjajne kontre Reala Marco Asensio pogodio donio izjednačenje Realu.


Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:2, a drugo poluvrijeme je nastavljano u sjajnom ritmu. Ubrzo nakon pauze, tačnije u 50. minuti, odbrana Reala zaboravlja Piquea u kaznenom prostoru, a Španac koristi sjajan centaršut Neymara i postavlja, na kraju će se ispostaviti, konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Polovinom drugog poluvremena tempo susreta je malo opao, a Real je pred sami kraj meča imao dvije sjajne prilike da dođe do izjednačenja. Prvo golman Barcelone Cillessen sjajno brani pokušaj Isca u 81. minuti, da bi samo nekoliko minuta kasnije Ceballos odlično šutirao, ali je njegov udarac ipak otišao malo pored lijeve stative gola Barce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.