Redsi slavili u Minhenu

Debakl Bayerna protiv Liverpoola

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su u prijateljskoj utakmici savladali Bayern sa ubjedljivih 3:0.

Redsi učestvuju na ovogodišnjem Audi kupu koji se tradicionalno igra na Allianz Areni. Izabranici Jurgena Kloppa večeras su priredili iznenađenje jer su savladali Bayern lakše od očekivanog rezultatom 3:0.

Liverpool je do prednosti stigao već u sedmoj minuti utakmice kada je mrežu domaće ekipe zatresao Mane na asistenciju Firmina. U 34. minuti Redsi su udvostručili prednost, a ovaj put strijelac je bio Salah. Konačnih 3:0 postavio je Sturridge u samom finišu utakmice.

Liverpool u finalu Audi kupa sutra igra protiv Atletico Madrida koji je danas sa 2:1 savladao Napoli. Bayern će protiv italijanske ekipe odigrati utakmicu za treće mjesto.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.