Čeka se samo zvanična potvrda

Bajićev transfer drugi najskuplji Udinesea od 2008. godine

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Riad Bajić će prema svemu sudeći svoju karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A u dresu Udinesea.

Bajić iza sebe ima sjajnu sezonu u turskom Konyasporu, a iako se povezivao sa klubovima iz Turske i Njemačke na kraju će gotovo sigurno karijeru nastaviti u Udineseu. Bh. reprezentativac se oprostio od stručnog štaba i saigrača Konyaspora, te se uputio prema Italiji gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor sa klubom s Friulija.

Ovaj 23-godišnji napadač bi u Udinese trebao preći za 5,5 miliona eura što je rekordan transfer za Konyaspor. Također, dolazak Bajića u Udinese za ovu sumu novca je drugi najskuplji transfer ovog italijanskog kluba u posljednjih desetak godina. Ispred Bajića je samo Farraoni koji je stigao iz Intera prije pet godina za osam miliona eura.

Podsjećamo, Bajić je stigao u Konyaspor prije dvije godine iz sarajevskog Željezničara. Za Konyju je postigao 29 golova u prethodne dvije sezone, te je izborio status reprezentativca Bosne i Hercegovina. Željo bi od ovog transfera na osnovu Fonda solidarnosti trebao dobiti oko 220.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.