Fudbaler Mladosti

Metalsi: Želimo pobjedu u Banja Luci

E. Škulj

U derbiju trećeg kola BH Telecom Premijer lige BIH u nedjelju na Gradskom stadionu u Banja Luci snage će odmjeriti banjalučki Borac i dobojska Mladost. Oba tima su na maksimalnom učinku iz prva dva susreta i sigurno je kako su prijatno iznenadili bh fudbalsku javnost. 

Nakon pobjeda protiv Viteza i Željezničara u taboru Mladosti su oprezni pred gostovanje u Banja Luci.

"Borac i mi smo na najbolji mogući način otvorili sezonu. Nema sumnje da nas očekuje teška utakmica. Vjerujem da su dobro analizirali naše igre, ali i mi smo njih. Sigurno je kako ne putujemo na izlet u Banja Luku i vjerujem da će publika koja dođe u velikom broju na Gradski stadion gledati zanimljiv meč", rekao je Edis Mulalić u najavi susreta sa Borcem.

Abdelaziz Metalsi koji je do početka Premijer lige i susreta sa Vitezom i Željom bio nepoznanica za ljubitelje domaćeg fudbala se pokazao kao pun pogodak Uprave Mladosti koja ga dovela pred početak sezone. Zajedno sa kapitenom Isakovićem, te Čomorom i Karahmetom čini bedem pred golom mladog golmana Velića.

"Pobjedama u prva dva kola na startu sezone smo sebi ostavili visoko ljestvicu. Sigurno nas sada gledaju sa mnogo više respekta. Nama je cilj da nastavimo sa dobrim partijama i u narednom periodu i želimo pobjedu i protiv Borca", rekao je Metalsi u izjavi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret u Banja Luci će propustiti Milivoje Lazić budući da se nije dovoljno oporavio od povrede koju je zadobio na startu utakmice protiv Željezničara.

Susret između Borca i Mladosti na rasporedu je u nedjelju 06.08.2017. godine u 20 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.