Trener Zrinjskog

Slišković najavio promjene u veznom redu

Pobjedama nad Sarajevom i Širokim Brijegom, fudbaleri Zrinjskog žele pridodati trijumf nad Radnikom u Bijeljini i tako se već na otvaranju sezone izdvojiti na samom vrhu tabele. 

Blaž Slišković s optimizmom, ali i s dosta opreza dočekuje meč u Bijeljini gdje je u prošloj sezoni ostvarena ključna pobjeda na putu do naslova prvaka BiH.

“Želim da nastavimo kontinuitet kvalitetnih igara. U Bijeljini ćemo tražiti pobjedu i tako ćemo se postavit od početkai, možda u najgorem slučaju očekivati neriješeno, a o porazu naravno ne razmišljam. Domaćin je kvalitetna ekipa koja je u prve dvije utakmice osvojila četiri boda. U ovom trenutku smo smo dovoljno kvalitetni i željni pobjede, te se nadam da se iz Bijeljine vraćamo s tri boda“, poručio je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Za razliku od prva dva kola, Slišković ovog puta nema problema sa sastavom. Jedina dilema je u veznom redu, pošto su neki igrači u posljednje vrijeme igrali 4-5 utakmica u kontinuitetu.

“Pokušat ćemo osvježiti srednji red, obzirom da je Barišić u konkurenciji i da se Čirjak nametnuo kroz treninge. Bilbija se vraća na svoje mjesto, Filipović je na posljednja dva treninga osjećao bolove u preponi, ali izgleda da je sve u redu. Tu je bila dvojba, a imamo i Jazvina koji zaista kvalitetno radi. Neće biti bitnih promjena posebno u zadnjoj liniji“, najavio je Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U konkurenciji za utakmicu s Radnikom su svi igrači osim Nermina Jamaka koji je već duže vrijeme

van stroja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.