Kinezi ulaze u Manchester?

Misteriozni Kinez kupuje Manchester United?

Edmir Škorić

Engleski mediji su jutros objavili kako misteriozni kineski bogataš želi da uđe u Manchester United.

Neimenovani kineski biznismen želi da kupi Unitedove dionice, mada mediji u Engleskoj smatraju da iza svega stoji vlada u Pekingu i da je ovo odluka iz najvišeg državnog vrha.

Ne piše tačna cifra, ali je United najvredniji klub i Kinezi bi, ukoliko odluče zaista da ga kupe, morali da plate nekoliko milijardi eura, a poznato je da je američka porodica Glazer ranije odbijala prodati Crvene vragove i za 2.5 milijarde eura.

Amerikanci imaju 80 posto vlasništva nad Unitedom i žele se odreći dijela, a trojica od šestorice Glazerovih sinova imaju namjeru da se odreknu udjela u klub, što itekako odgovara misterioznom Kinezu.

Ukoliko se priča o prodaji Uniteda obznani, na Old Traffordu će se pojaviti novi milioni i klub će ponovo kupovati, puno više nego što to čini danas.  

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.