Premijer liga za pionire

Pioniri Sarajeva 'brojali' do 10, Sloboda bolja od Krupe

Treće kolo Premijer lige BiH za pionire donijelo je danas dvije utakmice. 

Sarajevo je gostovalo u Gabeli kod GOŠK-a, a bordo tim na kraju je opravdao ulogu favorita i bez većih problema slavio uvjerljivim rezultatom 10:0.

Do prvog gola Sarajevo je stiglo u 2. minuti preko Amina Hodžića, da bi u narednim minutama Irman Sejmenović povisio prednost gostiju na 3:0. Do odlaska na odmor Sarajevo je postiglo još tri pogotka, a u strijelce su se upisali Edd Nezirović, Rusmir Korman i Faruk Hodžić. 

U drugom poluvremenu viđena su još četiri pogotka u mreži tima iz Gabele. Dva su bila djelo Faruka Hodžića, dok su po još jedan zabili Benjamin Ćosić i Edd Nezirović. 

Golijada je također viđena i u duelu između Slobode i Krupe. Tuzlaci su pred domaćom publikom na kraju slavili rezultatom 6:3. 

Sloboda je zahvaljujući golovima Dženita Hajdarevića, Tarika Kapetanovića i Emira Kadrića u prvom dijelu vodila sa 3:0, ali gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli smanjiti prednost. Za Krupu su pogađali Ognjen Radaković i Džafo Hadžić. 

U drugom poluvremenu, tačnije u 40. minuti, Sloboda povisuje vodstvo na 4:2 preko Eldara Mehmedovića, da bi nedugo nakon toga novi gol za tuzlanski tim postigao Hamza Redžić. Džafo Hadžić je u 58. minuti smanjio prednost Slobode, a konačnih 6:3 postavio je Dženit Hajdarević. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti