Golman Mladosti Emil Velić

"Pobjeda protiv Borca je prošlost, okrećemo se Sarajevu"

E. Škulj

Dobojska Mladost je upisala svoj treći trijumf u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i zasjela na sami vrh tabele sa maksimalnim učinkom od devet bodova. 

Tim iz Doboja kod Kaknja je na gostovanju u Banja Luci savladao domaći Borac minimalnim rezultatom 1:0 ranim golom Aladina Šišića iz druge minute. Ekipa Edisa Mulaliće je još jednom odigrala sjajan susret, a heroj pobjede crvenih iz Doboja je sigurno golman Emil Velić.

Sjajni golman dobojskog tima je u 16. minuti susreta odbranio jedanaestarac Bojanu Puzigaći, a onda je u nekoliko navrata spasio svoj gol i sasvim sigurno ponio epitet igrača susreta. 

''Velika pobjeda za nas. Odigrali smo sjajno. Brzo postigli gol i to je igrače Borca šokiralo. Nakon toga su dobili i crveni karton, a mi smi ih imali u knock downu. Nismo uspjeli na vrijeme riješiti susret i onda smo strepili. Bilo je dosta prekida, a to je segmet igre u kojem su oni dosta jaki. Na kraju je sve super završilo. Najbitnija je pobjeda koju smo svi željeli i sada smo na vrhu BH Telecom Premijer lige BiH'', rekao je Emil Velić, mladi golman Mladosti DK u izjavi za SportSport.ba, a potom se osvrnuo na predstojeći susret:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Ne želimo se ovdje zaustaviti i uspavati. Želimo u svakom susretu da damo posljednji atom snage i da odigramo što bolje. Već sada smo zaboravili ovu pobjedu i okrećemo se susretu sa Sarajevom. Bordo tim je nakon poraza od Gabeljana kao ranjeni lav. Moramo biti oprezni i maksimalno koncentrirani i raditi dobro cijelu sedmicu koja je pred nama kako bi maksimalno odradili susret i nastavili naš sjajan niz. Ne interesuje nas ko je na suprotnoj strani. Sami smo sebi najbitniji i idemo utakmicu po utakmicu'', zaključio je golman koji je već u dva susreta u novoj sezoni sačuvao svoju mrežu netaknutom.

U duelu sa Sarajevom Mladost će biti znatno oslabljena budući da će susret u Doboju propustiti kartonirani Karahmet i Šišić, a upitan je i nastup Milivoja Lazića koji je dobio neugodan udarac u susretu drugog kola kada je Mladost savladala sarajevski Željezničar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.