Foto: EPA

Superkup Evrope

Real krenuo u lov na trofeje, prvi osvojen večeras u Skoplju

Edmir Škorić

Osvajač Lige prvaka Real Madrid večeras je sa 2:1 pobijedio osvajača Evropske lige, ekipu Manchester Uniteda, u meču Superkupa Evrope.

Nakon 2002., 2014. i 2016. godine ovo je četvrti trofej Superkupa za Kraljeve, koji su bili uspješniji od tima Josea Mourinha. 

Susret u Skoplju donio je okršaj velikih zvijezda i sudar dvojice trenerskih magova, a na terenu su viđena tri pogotka i nekoliko sjajnih prilika, dok je publika u Makedoniji mogla da uživa u zadnjih 10 minuta i u Cristianu Ronaldu.

Prvu šansu imao je Real u 17. minuti, a Casemiro je nakon ubačaja Kroosa pogodio prečku. Samo sedam minuta kasnije isti se igrač ispravio i zatresao mrežu De Gee. Carvajal je uputio dugu loptu, a Casemiro, koji je čini se bio u ofsajdu, pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela Benzema je imao šansu, no De Gea je bio siguran. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, De Gea spašava gol Uniteda, a prethodno je Kroos pucao. Ubrzo je i Marcelo prošao po strnai, pucao, ali je izblokiran u posljednji čas.

Real je u 52. minuti došao i do drugog gola, koji je nekako visio u zraku od samog početka nastavka. Isco je odigrao dupli pas sa Baleom, a onda lagano zabio za 2:0. Imao je Pogba dvije minute kasnije idealnu šansu za Crvene vragove, no glavom puca, Navas brani, a onda Lukaku sa nekoliko metara promašuje čist gol.

Bale u 61. minuti propušta stopostotnu šansu za Kraljeve, pogađa prečku, a United to kažnjava prvijencem Lukakua, koji koristi odbijenu loptu Navasa poslije udarca Matića. U 81. minuti Rasford je mogao da donese izjednačenje Unitedu, ali je Navas odbranio, da bi odmah na drugoj strani, nakon kontre, Benzema zamalo zabio pogodak. I nakon sedam minuta nadoknade United nije uspio da izjednači, pa je Real proslavio prvi, sigurno ne i posljednji trofej u novoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Superkup Evrope:
Real Madrid - Manchester United 2:1 (Casemiro 24, Isco 52, Lukaku 62)


 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.