NBA analitičari smatraju da će Nurkić eksplodirati

Nurkić favorit za osvajanje nagrade "Most Improved Player"

D. Rakanović

Bosanskohercegovački igrač Jusuf Nurkić jedan je od kandidata za nagradu "Most Improved Player" u slijedećoj sezoni, piše zvanični sajt NBA lige.

Analitičar Fran Blinebury smatra da bi Nurkić slijedeće sezone mogao biti među igračima koji su najviše napredovali. 

"Kada se Nurkić iz Denvera preselio u Portland, bio je to potez koji je donio korist za oba tima. U Denveru su morali da naprave više prostora za Jokića, ali Portland nikako nije pogriješio dovođenjem Nurkića u svoj roster. On je odlično dopunio šuterski tandem Lillard - McCollum, a takođe je i dobar asistent. Nurkić je bio pravo double-double čudovište, sve dok se nije povrijedio zbog koje je propustio kraj ligaškog dela sezone. Vratio se tek u play-off seriji protiv Golden Statea gdje je imao epizodnu ulogu. Ipak, sa zdravim Nukrićem Portland ima šanse za snažan povratak", navode u analizi na sajtu NBA lige. 

Pored Nurkića glavni favoriti za osvajanje nagrade su Karl-Anthony Towns iz Minnesote, Myles Turner iz Indiane, Kristaps Porzingis iz New Yorka, Giannis Antetokounmpo iz Milwaukeeja i Brandon Ingram iz LA Lakersa. 

Podsjetimo, Nurkić je zbog povrede otkazao nastup za reprezentaciju BiH u pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.