Anthony Davis: Želimo igrati kao Denver s Nurkićem i Jokićem
Foto: EPA

U New Orleans stigao nekadašnji pomoćni trener Nuggetsa

Anthony Davis: Želimo igrati kao Denver s Nurkićem i Jokićem

Ekipa New Orleans Pelicansa se može pohvaliti da u svojim redovima ima dva ponajbolja visoka igrača NBA lige Anthonyja Davisa i DeMarcusa Cousinsa.

Cousins se Davisu pridružio u februaru ove godine kada je u Pelicansa trejdovan iz Sacramento Kingsa, a iako se očekuje da njih dvojica čine jedan od najdominantnijih tandema pod koševima u historiji NBA lige, biće potrebno još mnogo vremena da se dva ova dva All-Star košarkaša uigraju.

Ipak, u tome bi im trebao pomoći novi pomoćni trener New Orleansa Chris Finch. Naime, Finch je bio pomoćnik Mikeu Maloneu u Denveru gdje je također imao priliku sarađivati s dva odlična centra, Jusufom Nurkićem i Nikolom Jokićem.

Upravo u Finchevom dolasku i njegovom iskustvu s centarskim tandemima, Davis vidi odličnu priliku za napredak. Davis je za Associated Press istakao da Pelicansi žele "imitirati kako su Nuggetsi 'trčali' svoje ofanzivne akcije sa svoja dva, vrlo vješta, centra."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi