Foto: EPA

Madriđani u potrazi za playmakerom

Granger stiže u Real umjesto povrijeđenog Llulla?

Sjajni playmaker Real Madrida, Sergio Llull je zadobio tešku povredu nastupajući za reprezentaciju Španije na prijateljskom susretu s Belgijom, a u Realu su već krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Llull je u 5. minuti utakmice protiv Belgije nezgodno stao i teško povrijedio desno koljeno, pa se očekuje da bi mogao duže vrijeme izbivati s parketa, a njegovo mjesto u ekipi Real Madrida mogao bi zauzeti Jayson Granger.

Granger, urugvajski reprezentativac, je protekle dvije sezone nastupao u dresu turskog Anadolu Efesa, a ukoliko bi došao u Real to mu ne bi bilo prvi put da igra u Španiji, s obzirom da je u prošlosti nastupao za Estudiantes i Unicaju.

Jayson Granger, koji podjednako dobro može igrati na pozicijama playmakera i beka šutera, je u prošloj sezoni Eurolige u prosjeku bilježio 10.3 poena, 2.7 skokova i 3.9 asistencija po utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.