Kuzmić: Svaki košarkaš sanja da igra sa najboljim igračima

Dobojlija novi košarkaš Real Madrida

Kuzmić: Svaki košarkaš sanja da igra sa najboljim igračima

D. Rakanović

Dobojlija Ognjen Kuzmić zvanično je postao novi igrač slavnog Real Madrida.

Ovaj košarkaš je s kraljevskim klubom potpisao saradnju na dvije godine.

"Osjećaj je zaista izvanredan. Ovo je odličan klub sa sjajnom istorijom iza sebe. Sretan sam što sam ovdje. Svaki košarkaš sanja da igra sa najboljim igračima pa je to izazov za mene", rekao je Kuzmić i dodao da je tokom prvog boravka u Španiji već naučio nešto španskog jezika što je olakšavajuća okolnost. 

"Uvijek kažem da sam više odbrambeni nego napadački centar, ali moram da pružim timu ono što je njemu potrebno", rekao je Kuzmić. 

Dobojlija je prokomentarisao i način igre Reala koju forsira trener Pablo Laso.

"Prošle sezone su igrali na Final Fouru. Igraju brzu igru i mnogo trče. Pričao sam sa njim i mislim da ću se dobro uklopiti i radiću sve što bude zahtijevao od mene", rekao je Kuzmić.

Kuzmić iza sebe ima veoma dobru sezonu u dresu beogradskog kluba s kojim je igrao u Euroligi. Na 30 utakmica u ovom takmičenju u prosjeku je bilježio 9,4 poena i sedam skokova po utakmici.  

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kuzmić je karijeru počeo u rodnom Doboju, a u karijeri je između ostalih nastupao za Čelik, Unicaju, Rincon, Juventut, Golden State Warriorse, Panathinaikos. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti