Kapiten Mladosti Aladin Isaković za SportSport.ba

"Sarajevo dolazi ranjeno, ali mi želimo nastaviti niz"

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u prva tri kola Premijer lige osvojili su maksimalnih devet bodova. Pobjedama kući protiv Viteza i Željezničara, te u gostima protiv Borca ekipi koju s klupe predvodi Edis Mulalić donijela je trenutno lidersku poziciju na tabeli.

Sutra u okviru 4. kola Premijer lige u Doboj kod Kaknja stiže Sarajevo, biće to još jedan težak duel za Mladost, koja je proteklih godina svojim odnosom i igrama zavrijedila velike simpatije bh. javnosti i ljudi koji prate nogomet u BiH. 

Uoči sutrašnje utakmice razgovarali smo s kapitenom i stubom odbrane Aladinom Isakovićem, koji je za SportSport.ba najavio sutrašnji derbi u Kaknju.

"Sigurno da Sarajevo dolazi ranjeno i to je odmah opasnost za nas, ali mi ćemo biti maksimalno oprezni i koncentrisani jer na njima je veći pritisak. Kada je u pitanju naša ekipa, mi idemo iz utakmice u utakmicu, imamo svoj cilj i probat ćemo ga ostvariti. Svaku ekipu respektujemo, ali nikoga se ne bojimo, želimo sutra da nastavimo ovaj pozitivan niz iz prva tri kola. Atmosfera u ekipi nikad nije bila bolja, naš šef je donio nešto novo kada je u pitanju priprema utakmice i odnos na terenu, mi igrači smo svi prihvatili to kao jedan i to se osjeti na rezultatima", istakao je Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je loše startalo u novoj sezoni.

"Dva poraza kod kuće sigurno su im donijela nemir u svlačionici, sada imaju imperativ protiv nas što ćemo probati iskoristiti. Žao mi je što za ovu utakmicu ne možemo računati na kartonirane Karahmeta i Šišića, oni su veoma važni za našu igru, ali vjerujem da će igrači koji dobiju priliku opravdati povjerenje i minutažu. Očekujem sutra jedan spektakl, nadam se ispunjenim tribinama, korektnoj atmosferi i na kraju našoj pobjedi što bi sigurno zaokružilo ovaj sjajan početak prvenstva u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.