Mladost protiv Sarajeva bez Karahmeta i Šišića

Kakanjci oslabljeni za dvojicu igrača

Mladost protiv Sarajeva bez Karahmeta i Šišića

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nakon tri odigrana kola nalaze se na čelu Premijer lige s maksimalnih devet bodova. Kakanjci su pobijedili Vitez i Željezničar kod kuće, te u prošlom kolu i Borca u Banjoj Luci. 

Naredno kolo za ekipu koju s klupe predvodi Edis Mulalić donosi još jedan derbi, na stadion u Doboj kod Kaknja stiže ranjeni lav, ekipa Sarajeva, koja nije na najbolji mogući način otvorila prvenstvo. U nedjelju se očekuje veliki spektakl i pun stadion Mladosti, koja iz godine u godinu oduševljava sve ljubitelje fudbala u BiH.

Kada je u pitanju igrački kadar, Mladost će protiv Sarajeva biti lišena usluga dvojice standardnih igrača. Aladin Šišić je u Banjoj Luci dobio crveni karton, dok je Karahmet skupio tri žuta kartona, tako da će oni propustiti derbi protiv bordo ekipe. Veliki je to hendikep za stručni štab Mladosti, posebno zbog izostanka sjajnog brzonogog Šišića, koji je protiv Željezničara i Borca bio ponajbolji igrač svoje ekipe. Za narednu utakmicu upitan je i nastup Milivoja Lazića, ali nema sumnje da igrači koji dobiju šansu, učiniti sve da se nametnu Mulaliću, kako bi u narednim utakmicama mogli računati na veću minutažu.

Mladost je protiv Sarajeva u okviru Premijer lige kada je u pitanju stadion u Doboju odigrala dvije utakmice. U prvoj utakmici na otvaranju stadiona Mladost je pobijedila 2:1, dok je prošle sezone duel završen bez golova.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi