Foto: EPA

Kraljevi ne miruju

"Barca nas ne može dobiti ni sa 12 igrača"

Edmir Škorić

Real Madrid je sinoć s 3:1 slavio u Barceloni u prvom susretu Superkupa Španije, te je na pragu novog trofeja.

Real je bio bolji i zasluženo je slavio u Kataloniji, ali danas se najviše govori o suđenju  Ricarda de Burgosa Bengoetxea, koji je donio nekoliko čudnih odluka, a u Realu smatraju da ih je oštetio isključenjem Ronalda i tako što je dosudio penal nakon prekršaja nad Suarezom.

O 'lošem suđenju' govorili su Zinedine Zidane i Sergio Ramos, mada u Realu strahuju da bi Ronaldo mogao dobiti ozbiljnu suspenziju jer je, nakon što je isključen, gurnuo sudiju s leđa.

Bivši igrač Kraljeva Alvaro Arbeloa na Twitteru je ostavio nekoliko poruka, a frustriran suđenjem napisao je: "Barca nas ne može dobiti ni sa 12 igrača". 

Drugi meč finala igra se u srijedu na Santiago Bernabeu, nakon čega ćemo saznati koji španski velikan u novu sezonu ulazi s većim samopouzdanjem i još jednim trofejom u vetrinama. Jedno je sigurno, u novoj sezoni nas čeka zaista puno uzbuđenja u Španiji i ko zna šta će se sve još dešavati na relaciji Madrid - Barcelona.

A naslovnice uglednih listova u Španiji danas izgledaju ovako:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.