Niko ne vjeruje da mu je 12

Koliko Borussijino čudo od djeteta ima godina?

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko postigao je dva gola za U17 ekipu, a da ima samo 12 godina, skoro niko ne vjeruje.

U Borussijinoj školi veliki je broj talenata, a veliku karijeru prvenstveno predviđaju Moukoku, koji je u nedjelju zabio dva gola za U-17 ekipu iz Dortmunda.

Kako ima samo 12 godina, a igra s pet godina starijim igračima, pojavilo se pitanje: Koliko je stvarno star? Naravno, aktivirala se odmah sumnja pošto se radi o igraču afričkog porijekla.

Rođen je 2004. godine u kamerunskom gradu Yaoundeu, a onda je njegova porodica otišla u Njemačku.

"Čim se rodio registrovao sam ga u njemačkom konzulatu u Yaoundeu, tako da nikakvih problema nema. Uostalom, ne može biti stariji budući da mu majka ima samo 28 godina", rekao je dječakov otac koji živi u Hamburgu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.