Nevolje za njemačku rukometnu reprezentaciju

Hens propušta Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Jedan od najboljih rukometaša Njemačke, Pascal Hens, zbog povrede koju vuče već duže vrijeme otkazao je nastup u reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu u Austriji.

Ubojiti bek HSV-a, Pascal Hens, već godinu i pol dana ima problema sa povredama. Prvo mu je na Olimpijskim igrama u Pekingu stradalo koljeno, a prošlog ljeta je morao na operaciju pete od koje se još nije oporavio. Zbog navedenih problema sa povredama otkazao je nastup u reprezentativnom dresu, a za njemačke medije je istakao:

„Jedino što želim je da igram bez bola i potpuno spreman. Već dvije godine igram sa bolovima, tako da bi učestvovanje na Evropskom prvenstvu, gdje se utakmice igraju gotovo svaki dan, bila prava ludost“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.