Foto: EPA

Uspješan početak sezone za šampiona

Debitanti vodili Bayern do pobjede na otvaranju sezone

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern uspješno je krenuo u odbranu titule prvaka Njemačke. Večeras je bavarski gigant na Allianz Areni u 1. kolu Bundeslige lagano savladao ekipu Bayer Leverkusena s 3:1.

Žestoko je Bayern ušao u meč i već nakon 20 minuta igre su imali prednost od 2:0. Poveli su u devetoj minuti kada sjajno ubacivanje Rudyja u pogodak pretvara ovoljetno pojačanje Niklas Sule za prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije još jedan novajlija pogađa mrežu Bayera. Corentin Tolisso je precizan nakon asistencije Vidala za prednost od 2:0.

Daleko od toga da je tim iz Leverkusena bio loš. Imali su nekoliko dobrih šansi, ali je Ulreich dobro branio na golu Bayerna.

Rezultatom od 2:0 se otišlo na odmor, a nastavak meča je kasnio 15-ak minuta zbog jake kiše koja je pogodila Minhen.

U drugom poluvremenu  mogli smo vidjeti po jedan gol na obje strane. Prednost Bayerna na 3:1 je u 53. minuti povećao Lewandowski s penala, da bi počasni gol za goste postigao Mehmedi za konačnih 3:1 u 65. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 1. kolo:

Bayern - Bayer 3:1.


 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.