Foto: EPA

Bundesliga, 1. kolo

Furiozan start Borussije, Ibišević asistent za Herthu

Edmir Škorić

HSV, Hertha, Hoffenheim i Borussia Dortmund upisali su danas pobjede u okviru prvog kola njemačke Bundeslige.

Borussia je furiozno krenula u novu sezonu, pa je u Wolfsburgu slavila s 3:0, a strijelci su bili Pulišić, Bartra i Aubameyang.  Meč je obilježio i povratak Marija Goetzea na teren nakon duže pauze zbog zdravstvenih problema.

Minimalne pobjede ostvarili su HSV i Hoffenheim nad Augsburgom i Werderom. Za HSV je pogodio Muller u osmoj, a za Hoffenheim Kramarić u 84. minuti. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić morao je s klupe gledati susret Hoffenheima i Werdera.

Hertha je s 2:0 bila bolja od Stuttgarta, a Vedad Ibišević upisao je asistentiju protiv bivšeg tima. Leckie je oba puta tresao mrežu Švaba.

Uz Borusisju, uspješan na gostovanju bio je i Hannover, koji je s 1:0 dobio Mainz, a gol je postigao Harnik u 73. minuti.

Bundesliga, 1. kolo:

HSV - Augsburg 1:0 (Muller 8)

Hertha - Stuttgart 2:0 (Leckie 46, 62)

Hoffenheim - Werder 1:0 (Kramarić 84)

Mainz - Hannover 0:1 (Harnik 73)

Wolfsburg - Borussia D. 0:3  (Pulišić 22, Bartra 27, Aubameyang 60)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.