Sigurna pobjeda juniora Željezničara

Borac poveo na Grbavici, pa doživio debakl

S. Mlaćo

Juniori Željezničara danas su okviru 3. kola Premijer omladinske lige BiH savladali Borac iz Banja Luke sa 5:2, te nastavili sa sjajnim igrama u novoj sezoni.

Na samom početku po kišovitom vremenu vidjeli smo otvoren meč, a gosti prvi dolaze u vodstvo. Nakon kornera mrežu Kršića zatresao je Luka Grahovac. Samo pet minuta kasnije bilo je 1:1.

Šehić se najbolje snalazi pred golom gostiju i vraća stvari na početak. U 41. minuti eurogol Amar Beširevića sa vodstvo Željezničara. Do kraja prvog poluvremena još jedan prelijep pogodak, ovaj put Anesa Demirovića i bilo je jasno da tri boda ostaju na Grbavici.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Hasanović povisuje na 4:1, a nakon toga Dacić nakon kornera pogađa za 5:1. Gosti do kraja uspjevaju samo postići jedan pogodak i postavljaju konačnih 5:2. Pogodio je rezervista Grahovac.

Omladinska Premijer liga BiH za juniore, 3. kolo:

FK Željezničar - FK Borac 5:2 (3:1)

FK Željezničar: Kršić, Šehić, Beširević, Velić, Nuhanović, Hasanović, Šehić, Demirović, Dacić, Karišik, Dubačkić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Borac: Bajić, Nenad, Vuković, Banović, Grahovac, Jagodić, Burgić, Martić, Kuruzović, Bamburać, Vukobratović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.