Prijateljski meč na Pecari

Široki Brijeg na Pecari bolji od Neretvanca

Široki Brijeg i hrvatski trećeligaš Neretvanac odigrali su jučer na stadionu Pecara prijateljsku utakmicu.

Trener Širokobriježana Goran Sablić se Neretvancu suprotstavio sa kombinovanim sastavom, odnosno sa igračima koji nisu igrali u posljednjoj utakmici i juniorima, a  "plavo-bijeli" na kraju su slavili rezultatom 3:1. 

Za vodstvo je pogodio Danijel Kožul u 14. minuti kada je prekrasnim udarcem s tridesetak metara zatresao mrežu gostiju. Rezultat je udvostručio junior Domagoj Marušić u 55. minuti nakon gužve pred gostujućim petercom. U 60. minuti Jure Ivanković je dobro pucao, pogodio stativu, a lopta se od Jure Granića odbila u gol za 3:0. 

Gosti su, ipak, do utješnog pogotka stigli u 85. minuti. Iako je mladi golman Martin Zlomislić obranio jedanaesterac Anti Mihaljeviću, lopta se odbila do Luke Bencuna koji ju je pospremio u mrežu za konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg je utakmicu počeo u sastavu: Zlomislić, Kožul, Nikić, Milićević, Ćorluka, Grubišić, Vukoja, Marić, Lončar, Baraban, Krstanović. U nastavku su priliku dobili i igrači iz juniorske ekipe: Marušić, Knežević, Pušić, Bešlić i Bilać.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.