Sporazumni raskid ugovora

Široki Brijeg i Plazonić raskinuli saradnju

Zoran Plazonić više nije član NK Široki Brijeg, saopšteno je na klupskoj stranici.

Između dvije strane je došlo do sporazumnog raskida ugovora, te će tako 28-godišnji Plazonić imati mogućnost da kao slobodan igrač potraži novu sredinu.

Plazonić je u tri sezone, koliko je igrao za plavo-bijele, upisao 49 prvenstvenih nastupa (35 kao starter). 

Za Široki Brijeg je postigao dva gola, a zaradio je ukupno 18 žutih i dva crvena kartona u prvenstvu i još tri žuta u kupu BiH. Zadnji nastup za tim sa Pecare zabilježio je 26. novembra 2016. protiv Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Seniorsku karijeru Plazonić je započeo u Hrvatskoj. Nastupao je za Mosor, Hrvatski Dragovoljac, Hajduk, Šibenik, Primorac, a pored epizode u Bosni i Hercegovini jedno vrijeme je bio i član Ittihad Tangera iz Maroka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.