Napustio Široki Brijeg

Krstanović raskinuo ugovor, odlazi u Lokomotivu

Ivan Krstanović više nije član NK Široki Brijeg. 

Ovaj 34-godišnji fudbaler odlučio je nakon dvije sezone provedene na Pecari na lično insistiranje raskinuti ugovor sa Širokim Brijegom i potražiti novi klub, što je potvrđeno i na zvaničnoj klupskoj stranici bh. premijerligaša. 

"Nikakvih konflikata i nesporazuma nije bilo, imao sam želju okušati se još jednom u novoj sredini. Široki Brijeg ima dobre igrače i ovo im je prigoda, posebno mladom Stipi Juriću, da iskažu svoj neosporni talent i potencijal", kazao je Krstanović na rastanku i potom nastavio:

"Hvala također stručnom štabu na odličnoj suradnji. Želio bih se na kraju zahvaliti i vjernim navijačima, koji su bili uz nas sve vrijeme kao zaista velika podrška u važnim utakmicama, Neka tako samo nastave i budu uz ovu momčad koja to zaista zaslužuje. Naravno, svojim dosadašnjim suigračima želim puno sreće u nastavku prvenstva i da dođu prvi do cilja“, istakao je.

Naredna destinacija u karijeri Krstanovića će, gotovo sigurno, biti Lokomotiva s čijim čelnicima pregovara već nekoliko dana. Do kraja sedmice Krstanović bi trebao stići u Zagreb i zvanično potpisati ugovor s timom s Kajzerice. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Krstanović je u Široki Brijeg stigao prije dvije godine. Ranije je s velikim uspjehom nastupao u Hrvatskoj, gdje je nosio dresove Zadra, Zagreba, Rijeke i Dinama, a u sezoni 2010/2011. je bio i najbolji strijelac 1. HNL (19). 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.