Foto: BVB.de

Četvrta garnitura dresova Borussije Dortmund

Milioneri predstavili nove dresove za Ligu prvaka

Borussija Dortmund je predstavila svoju čak četvrtu garnituru dresova za novu sezonu, a radi se o dresovima u kojima će fudbaleri ove ekipe igrati u Evropi, tačnije u Ligi prvaka.

Kako kažu iz ovog njemačkog kluba, "zamagljeni" dezen na dresu predstavlja način na koji Dortmund igra, stil igre u visokom ritmu i s puno uzbuđenja.

Tradicionalne boje Dortmunda, crna i žuta, dominiraju novim dresom, jer se u klubu nisu željeli odreći svoje tradicije ni kada su evropska takmičenja u pitanju, te žele da se protivničke odbrane i dalje plaše "žutog zida" koji ide prema njima.

Novi dresovi predstavljaju zajedničku ideju kluba i proizvođača sportske opreme Puma da se Dortmundu obezbijedi prepoznatljiva garnitura samo za evropske susrete.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.