EPA

Tvrdi sportski list Bild

Brazzo radi na pomirenju Rummeniggea i Hoenessa

Od 1. augusta nekadašnji bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić obnaša funkciju sportskog direktora Bayerna. 

Salihamidžić u Bayernu neće biti samo sportski direktor koji se pojavljuje na televiziji. Opseg njegovog posla je uistinu impoznatan - od stvaranja dobrih veza među igračima, trenerskim stožerom, ali i upravom, pa do predstavljanja kluba u medijima i vođenja računa o radu mlađih generacija Bayerna. 

Da je Salihamidžić odmah 'zasukao' rukave potvrđuje i informacija koju je objavio Bild. Kako se navodi, Salihamidžić je veza Karl-Heinz Rummeniggea i Ulija Hoenessa, čiji su odnosi već mjesecima zategnuti, a pomenuti sportski list tvrdi kako bi upravo bh. as mogao za istim stolom okupiti dvojicu velikana.

Loši odnosi između Rummeniggea i Hoenessa traju još od Hoenesovog odlaska u zatvor. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Svaki susret sa Rummenigeom za mene je kao susret sa bivšim bračnim partnerom poslije razvoda", kazao je jedne prilike Hoeness. 

Bild je uvjeren kako će Salihamidžić uspjeti nagovoriti Rummeniggea i Hoenessa da zakopaju ratne sjekire. Uostalom, omiljen je kod obojice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.