Cvitanović nezadovoljan

Trener Dinama za ispadanje krivi sudije

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo nakon 11 godina neće igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Odigrali su večeras sa Skenderbeuom 0:0 na gostovanju u Elbasaniju, pa je albanski tim zahvaljujući rezultatu od 1:1 iz prvog meča prošao dalje.

Očigledno je ova godina za zaborav u timu s Maksimira. Prvo su ostali bez titule prvaka, a sada nakon 2006. godine ostaju bez plasmana u grupnu fazu u Evropi.

Trener Modrih Mario Cvitanović je razočaran ispadanjem, a za to je okrivio i sudije.

"Biću iskren. Srčaniji i borbeniji klub je prošao dalje i ja im čestitam. Premalo smo napravili u ova dva susreta. Imali smo previše grešaka. Neuspjeh je nakon 11 godina ostati  bez Evrope, ali treba dići glavu gore. Sudija je u nekim situacijama podlegao pritisku. To nije vađenje, ali je imao neki pritisak", rekao je Cvitanović.

Dinamo se sada okreće nastupima u HNL-u, gdje su vodeći nakon šest odigranih kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.