Foto: EPA

Skromniji ugovor za Zlatana

Ibrahimović prihvatio znatno manju platu u Unitedu

Sjajni švedski napadač, Zlatan Ibrahimović, je dugo vremena bio jedan od najplaćenijih igrača u svijetu fudbala. Zlatan će u Unitedu i naredne sezone biti izuzetno dobro plaćen, ipak njegova primanja će biti znatno manja u odnosu na prethodnu sezonu.

Zlatan Ibrahimović se čudesno oporavlja od teške povrede koljena koju je zadobio u prošlosezonskom izdanju Lige Evrope, pa su mu u Unitedu odlučili ponuditi novi ugovor.

Ibrahimovićev drugi ugovor u Manchester Unitedu će, ipak, biti dosta skromniji od prvog. 

Naime, 35-godišnji napadač će u novoj sezoni zarađivati 125.000 funti sedmično. Iako se i dalje radi o ogromnoj količini novca, njegova nova sedmična primanja su čak 225.000 funti manja u odnosu na prošlosezonski ugovor. Podsjetimo, Zlatan je prema prvobitnom ugovoru s Crvenim đavolima zarađivao čak 350.000 funti sedmično.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.