Foto: EPA

Bundesliga, 2. kolo

Lewandowski srušio Werder, remi Leverkusena i Hoffenheima

Werder je ugostio Bayern Munchen u drugom kolu Bundeslige, a domaćini su odolijevali sve do 72. minuta, ali na kraju nisu uspjeli izbjeći poraz, jer je su gosti slavili rezultatom 2:0.

Bayern je dobro otvorio susret, a već u sedmoj minuti Corentin Tolisso pogađa prečku gola Werdera. Gosti su nastavili dominirati, a sljedeću veliku priliku propušta Robben u 39. minuti kada njegov šut glavom odlazi pored gola.

Bavarci su uspjeli slomiti otpor domaćina u 72. minuti kada Lwandowski na asistenciju Comana majstorski pogađa i donosi vodstvo svojoj ekipi.


Tri minute kasnije isti igrač pogađa prečku, a samo nekoliko sekundi nakon toga postiže i svoj drugi pogodak, nakon što je odlično pronašao prostor za šut. Bayern je nakon drugog gola lagano priveo meč kraju i upisao drugu pobjedu u novoj sezoni Bundeslige.


Zanimljiv susret odigrali su i Augsburg i Borussija Monchengladbach koji su remizirali rezultatom 2:2. Poveo je Augsburg preko Finnbogasona u prvoj minuti susreta, ali su gosti iz Monchengladbacha uspjeli doći po preokreta golovima Zakarija u sedmoj i Wendta u 30. minuti. Ipak, Augsburg je na kraju uspio doći barem do jednog boda, a pogodak za izjednačenje bio je djelo Cordove u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Istim rezultatom završen je i susret Leverkusena i Hoffenheima. Leverkusen je na svom terenu poveo preko Wendella u 32. minuti, Kramarić je početkom drugog poluvremena postigao gol za izjednačenje, ali su u 49. minuti domaćini ponovo vodili. Drugi gol za Leverkusen postigao je Bellarabi u 49. minuti, ipak Hoffenheim uspijeva napustiti BayArenu neporažen, pošto je Uth u 70. minuti pogodio za konačnih 2:2.

Wolfsburg je u gostima došao do minimalne pobjede nad Frankfurtom, a jedini gol na utakmici postigao je Didavi u 22. minuti. Minimalnu pobjedu upisao je i Stuttgart koji je na svom terenu savladao Mainz, golom Badstubera u 53. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.