Jednogodišnji ugovor

Fudbaler bh. porijekla potpisao za Kopenhagen

Nekada potencijalni reprezentativac naše zemlje Martin Pušić potpisao je za Kopenhagen. 

Slavni danski klub je ovog 29-godišnjeg napadača, koji je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, doveo iz Midtjyllanda i s njim je, kako je navedeno na klupskoj stranici, potpisan jednogodišnji ugovor. 

Pušić je u Danskoj dobro poznato ime, s obzirom da je u sezoni 2014/2015. sa Midtjyllandom bio šampion tamošnje lige i ujedno najbolji strijelac. 

"Dolazak u Kopenhagen je sjajna prilika za mene. Radujem se izazovima u ovom klubu, koji svake sezone ima velike ambicije, i potrudit ću se da opravdam povjerenje ljudi koji su me doveli", kazao je Pušić. 

U svojoj dosadašnjoj karijeri Pušić je, osim za Midtjylland, još igrao za Spartu Rotterdam, Esbjerg, Brann, Fredrikstad, Valerengu, Altach, Admiru, Hull City... Upisao je i jedan nastup za U20 reprezentaciju Austrije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.