Kopenhagen istupa iz danskog prvenstva i kreće u revoluciju?

Imaju jasnu ideju

Kopenhagen istupa iz danskog prvenstva i kreće u revoluciju?

Danska javnost je danas ostala u svojevrsnom čudu nakon što je tamošnji najpopularniji klub FC Kopenhagen najavio istupanje iz lige.

Ideja čelnih ljudi danskog kluba je osnovanje posebne fudbalske lige u kojoj bi se takmičili klubovi iz Skandinavije te još nekoliko država (Holandija, Belgija, Škotska...).

"Istina je da želimo osnovati novu ligu. Ako ne budemo brzo reagovali, mogli bismo u budućnosti gledati kako veliki klubovi rastu još više, a klubovima poput našeg bi oni postajali nedodirljivi. Moramo pronaći alternativu za budućnost kluba", rekao je direktor kluba Anders Horsholt, te nastavio:

"Još uvijek je prerano govoriti o svemu, ali razmatramo ovu ideju. Naš cilj je osnivanje posebne lige koja bi uključivala skandinavske klubove te one iz zemalja kao što su Holandija, Belgija i Škotska".

Za one koji ne znaju, Kopenhagen je na ovu ideju došao još prošlog ljeta, ali danas je prvi put neko ispred kluba u javnost izašao sa službenim saopštenjem po tom pitanju.

Eventualno osnivanje nove lige značilo bi da svi njeni učesnici moraju istupiti iz državnih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi