Foto: EPA

Dinamo savladao Lokomotivu

Soudani nezaustavljiv: Hat-trick Alžirca u pobjedi Dinama

Dinamo se od evropskih takmičenja oprostio nakon što ga je iz play-offa kvalifikacija za Ligu Evrope izbacio albanski Skenderbeu, ali je su Modri u sedmom kolu HNL-a upisali ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Lokomotivom, rezultatom 0:3.

Junak Dinama je bio sjajni El Arbi Soudani koji je postigao sva tri gola za svoju ekipu.

Soudani je prvi put pogodio u 30. minuti, a ni nakon njegovog gola pritisak gostiju nije slabio, ipak Lokomotiva je uspjela na odmor otići bez novih golova u svojoj mreži.


Dinamo je do drugog gola stigao u 61. minuti nakon što se Soudani najbolje snašao u gužvi nakon ubacivanja iz slobodnog udarca.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:


Sjajni Alžira je kompletirao svoj hat-trick u 70. minuti i riješio sve dileme, ako ih je i bilo, o pobjedniku ovog susreta.


Treba napomenuti da je Armin Hodžić igrao do 58. minute kada ga je zamijenio Fernandes, dok Amer Gojak nije ulazio u igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.