Foto: EPA

Veliko pojačanje u Splitu

Službeno: Hugo Almeida novi igrač Hajduka

Midhat Šljivak

Portugalac Hugo Almeida novi je igrač Hajduka.

Iskusni 33-godišnji napadač danas je dovršio posao sa splitskim velikanom s kojim je danas zvanično potpisao ugovor.

"Već po prvom dojmu shvatio sam da sam došao u veliki klub. Čuo sam sve o Hajduku, njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a jako sam dobro upoznat s atmosferom na stadionu i jedva čekam odigrati prvi susret. Naravno, cilj mi je pomoći momčadi da ostvarimo što veći uspjeh, a osobna očekivanja su mi da dam što više golova do kraja sezone što je ujedno i jedna od mojih glavnih uloga", rekao je Almeida za zvaničnu stranicu kluba nakon potpisivanja ugovora.

U bogatoj karijeri, koju je počeo u Navalu, nastupao je za nekoliko velikana. Veliki trag je ostavio u Portu, Werderu, Bešiktašu, a prošlu sezonu je proveo u AEK-u.

Za reprezentaciju Portugala je odigrao 57 utakmica i postigao je 19 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.