Foto: HNK Hajduk

Legenda splitskog tima

Mušović stigao u posjetu Hajduku

Na poziv predsjednika Ivana Kosa, danas je prostorije HNK Hajduk posjetio Sarajlija i legendarni fudbaler splitskog kluba Džemaludin Mušović. 

Mušović je nastupao za Hajduk od 1966. do 1969. godine odigravši za "Bile" 188 utakmica u kojima je postigao 69 zgoditaka, a bio je dio i momčadi koja je 1967. godine prvi put osvojila Kup Jugoslavije.

Ono što je svojedobno Mušović ostvario kao igrač Hajduka na Poljudu nisu zaboravili i danas su ga ugostili. 

"Mušović žali što zbog poslovnih obaveza nije bio na proslavi obilježavanja 50 godina od osvajanja prvog kupa što ga je Klub organizovao u maju mjesecu ove godine, stoga je iskoristio prvi dolazak u Split da posjeti Klub gdje mu je predsjednik Kos uručio poklone. Mušoviću je uručen dres sa imenom, monografija, šal i plaketa na kojoj se nalazi fotografija te slavne momčadi iz 1967.", navodi se u objavi na stranici Hajduka. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mušović se prisjetio svojih dana u dresu Hajduka posebno osvajanja prvog kupa, ali je izrazio i zadovoljstvo organizacijom Kluba, s čime ga je upoznao predsjednik Kos. Prijemu je bio nazočan i klupski kroničar Jurica Gizdić. 

Osim Hajduka, Mušović je tokom svoje igračke karijere još igrao za Sarajevo, Standard, Chateauroux i Valenciennes. Jedno vrijeme je vodio reprezentaciju BiH, a funkciju selektora je kasnije obavljao i u selekciji Katara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.