DFB ukazao čas Bibiani Steinhaus

Piše historiju njemačkog fudbala: Žena sudi meč Bundeslige

Midhat Šljivak

Poznata njemačka sutkinja Bibiana Steinhaus (38) ispisaće tokom vikenda historiju njemačke Bundeslige.

Danas je potvrđeno da će ova 38-godišnja policajka nakon šest godina suđenja u drugoj ligi konačno odraditi i jedan meč Bundeslige, a vodiće meč između Herthe i Werdera.

Ona je istakla veliko zadovoljstvo što je konačno dobila šansu da sudi u elitnom rangu.

“Oduševljena sam što napokon dolazi na red ovaj veliki izazov za mene i moju ekipu. Dobro smo pripremljeni za ovo", rekla je Steinhaus.

Tokom karijere ona je već vodila utakmice najboljih njemačkih klubova. Međutim, sve utakmice su bile u Kupu, a prije nekoliko godina ju je tadašnji igrač Herthe Peter Niemeyer slučajno rukom dodirnuo po grudina, što je izazvalo veliku pažnju medija.

Također, postala je poznata i po svađi sa nekadašnjim trenerom Bayerna Pepom Guardiolom.

Sigurno je da će  za nju meč Bundeslige svakako biti veliki izazova i ostaje nam da vidimo kako će se snaći među velikim igračima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.