Gojak starter, Hodžić na klupi

Dinamo teže od očekivanog savladao Rudeš

Dinamo je danas u susretu 8. kola HNL-a na svom Maksimiru savladao Rudeš rezultatom 3:2 i tako ostao na prvom mjestu na tabeli.

Trener Dinama Mario Cvitanović je na današnjoj utakmici računao na obojicu bh. reprezentativaca, s tim što je samo Amer Gojak bio starter. Gojak je na terenu proveo 57 minuta, dok je Hodžić ušao u igru u 80. minuti.

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Henriquez u 24. minuti, da bi potom Benković u 59. povisio na 2:0. Domaći su sigurnu prednost čuvali do 81. minute, a onda je Lulić postigao pogodak za smanjenje rezultata na 2:1.

Samo tri minute kasnije, Soudani je zabio za 3:1, da bi Budimir u 88. minuti smanjio na 3:2 i uveo ovaj meč u veoma zanimljivu završnicu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, Rudeš nije imao snage za poravnanje rezultata, pa je upisao svoj peti poraz na osam utakmica i ostao na posljednjem mjestu sa samo tri boda.

Dinamo nakon osam kola ima skor od sedam pobjeda i jednog remija i zauzima prvo mjesto sa 22 boda, četiri više od drugoplasirane Rijeke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.