Meč obilježili prekidi zbog struje

Široki u nikad dužem meču pobijedio Borac

M. Šljivak

Široki je u posljednjem susretu 7. kola dočekao Borac iz Banja Luke, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Prvih 45 minuta je ponudilo veoma slab fudbal. Skromna igra viđena je na obje strane, a dodatni problem su pravili reflektori koji su u dva navrata prekidali utakmicu.

Ipak, usprkos lošoj igri domaći tim je postigao gol u 23. minuti. Sjajnu loptu Begonje koristi Dino Ćorić koji lobuje Avdukića za prednost od 1:0.



Borac je imao dobar pokušaj preko Galešića u 39. minuti, Bilobrk je sigurno odbranio, da bi zatim u nadoknadi koja je trajala 15 minuta domaći tim dva puta prijetio preko Menala, ali je ostalo 1:0.

Uvodne minute drugog poluvremena pripadaju Širokom. Imali su dvije dobre šanse preko Barišića i Josipa Ćorića, a golman Borca Asmir Avdukić je sjajno odbranio.

Borac je također krenuo dosta ofanzivnije. Međutim, banjalučki tim je imao mnogo problema u kreiranju prave šanse pred golom Bilobrka.

Novi nestanak električne energije uslijedio je u 66. minuti. Elvis Mujić je dosudio penal nakon što je srušen Menalo, a zatim je Pecara ostala u potpunom mraku.

Nakon pauze od deset minuta meč je nastavljen, a Čabraja je pogodio s penala za prednost od 2:0.





Imao je Borac šanse da se vrati u meč. U prvoj minuti nadoknade je Mirković izašao sam pred Bilobrka, ali je golman Širokog sjajno odbranio i spasio svoj gol.

Do kraja je Široki zadržao prednost. Ostalo je 2:0, a Široki je ovom pobjedom došao do 13. boda ove sezone.

Premijer liga, 7. kolo:

Široki - Borac 2:0 (D.Ćorić 23', Čabraja 79')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D.Ćorić, Baša, Čabraja, Menao. Milićević, J.Ćorić, Begonja, Bralić.

BORAC: Avdukić, Galešić, Ojdanić, Radulović, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Čudić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.