Promjena u Bayernu

Eurosport objavio ime Ancelottijevog nasljednika

Edmir Škorić

Italijanski trener Carlo Ancelotti će navodno u januaru napustiti minhenski Bayern.

Legendarni Mario Basler je nedavno izjavio da bi Ancelotti u januaru trebao da napusti Bayern i da će karijeru nastaviti u Kini, gdje će ga čekati bogata ponuda jednog tamošnjeg kluba.

Eurosport je danas objavio kako se zna i ko će preuzeti Bavarce, a riječ je o 30-godišnjem Julianu Nagelsmannu, koji sada vodi Hoffenheim, a upravo je njegov tim za vikend porazio Bayern s 2:0.

"Sretan sam u životu, ali bih bio još sretniji kada bih trenirao Bayern. U Minhenu sam odrastao, prijatelji i familija su mi tamo. Minhen je moj dom, a treniranje Bayerna bi bilo ostvarenje mog sna", izjavio je Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, nije mogao potvrditi da će od januara preuzeti Bayern, ali Eurosport tvrdi da bi mladi stručnjak mogao postati dio velikog bavarskog projekta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.