Foto: EPA

Potencijalni nasljednik Ancelottija

Nagelsmann: Bayern je u mojim snovima

Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann priznao bi kako bi bio presretan ukoliko bi jednog dana preuzeo Bayern. 

U posljednje vrijeme Bayern pod vodstvom Ancelottija ne briljira i sve glasnije se priča o tome da će doći do razlaza sa italijanskim stručnjakom, a u tom slučaju na Allianz Arenu bi navodno trebao doći Julian Nagelsmann.

Nagelsmann je kao trener već dvaput nadmudrio Bayern, čelnici minhenskog kluba imaju samo komplimente na njegov račun, a on sam je priznao da mu ideja preuzimanja Bavaraca nije mrska. 

"Sreća u mom životu ne ovisi samo o Bayernu, no to bi me učinilo još sretnijim. Sigurno da raduje kada neko poput Ulija Hoenessa koji je napravio Bayern ima tako veliko mišljenje o meni", izjavio je Nagelsmann.

Ovaj mladi stručnjak u Bayern je mogao i ranije, tačnije 2015. godine, ali kao trener mlađih kategorija.

"Razgovor je trajao ukupno sedam minuta i 30 sekundi. Hoeness mi je postavio neka pitanja i ja sam očito uvjerio. Željeli su me, no imao sam ugovor sa Hoffenheimom koji sam želio odraditi. Zato sam nazvao u Minhen i odbio." 

Hoffenheim vjerovatno neće praviti probleme Nagelsmannu da ispuni svoje ambicije... 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.