Rodrigo dolazi među Kraljeve

Real doveo još jednog brazilskog dragulja

Midhat Šljivak

Madridski Real doveo je u svoje redove još jednog brazilskog dragulja.

Nakon što je dogovoren transfer Viniciusa Juniora iz Flamenga, Real je u svoje redove doveo i veznjaka Rodriga Antonija Rodriguesa (17), koji je član ekipe Gremio Novorizontino.

Radi se o jednom od najvećih talenata u Brazilu. Predviđa mu se velika karijera, a Real će njegov transfer kompletirati u narednim satima.

Rodrigo će proći ljekarske preglede u Madridu, ali će zvanično član kluba postati u aprilu naredne godine, odnosno kada postane punoljetan.

Nije poznato koliko će španski prvak izdvojiti novca za njegovo dovođenje, ali to nije toliko bitno jer će u budućnosti sigurno imati još jedno zaista odlično ime u svojim redovima.

Interes za 17-godišnjeg Rodriga pokazivali su i svi veliki brazilski timovi, ali se on odlučio da dođe u Evropu.

Treba svakako istaći da je ovaj ofanzivni veznjak za Novorizontino debitovao sa 16 godina u utakmici Kupa protiv Santosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.