Trener Zvijezde 09 Mile Lazarević

"Neki igrači su pokazali da se na njih može računati"

Kombinovani sastav Zvijezde 09 slavio je zasluženu pobjedu u šesnaestini finala Kupa RS na gostovanju ekipi Glasinca i ostvario plasman u dalju fazu takmičenja. 

Tim iz Etno sela “Stanišići” bio je bolji rival tokom cijelog susreta, a trenutak odluke se desio u 76. minutu kada je Tripković idealno uoposlio Huseinbašića koji je je izašao sam pred golmana Pajevića i preciznim udarcem sa desetak metara zatresao domaću mrežu. Već u subotu Zvijezdu 09 očekuje novi izazov u šampionatu, jer u goste stiže ekipa Sloge iz Doboja.

"Na Sokocu su priliku dobili mlađi igrači, a u sastavu su se našli Tripković i Huseinbašić, koji kao i Babić zbog kartona nemaju pravo nastupa u meču protiv Sloge. Ostvarili smo zasluženu pobjedu, a nekoliko mlađih igrača je pokazalo da se na njih može ozbiljno računati u nastavku sezone. Poslije Sloge dočekujemo Bosnu iz Visokog u Kupu BiH gdje želimo da pokažemo da imamo kvalitet i pokušamo izboriti prolaz u dalju fazu takmičenja. Za nas i dalje prioritet ostaje šampionat Republike Srpske i to je takmičenje kome ćemo posvetiti najveću pažnju", rekao je Lazarević, prenosi klupska stranica.

Među mlađim igračima koji su dobili priliku protiv Glasinca bio je i Blaško Guzijan koji je bio među najboljim akterima meča.

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu u kojoj smo kontrolisali igru i rezultat tokom cijelog susreta i na kraju ostvarili pobjedu. Za nas mlađe igrače ovi mečevi su veoma važni, jer stičemo iskustvo i samopouzdanje pred prvenstvene mečeve. U narednoj rundi Kupa RS očekujemo nekog od atraktivnijih protivnika, jer bi taj meč sigurno privukao dosta publike na našem stadionu, a nama bi poslužio da vidimo u kakvoj smo formi. Veoma je bitno da pored igrača iz prvih jedanaest imamo 'dugu' klupu zbog činjenice da se takmičimo na tri fronta", zaključio je Guzijan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.