Foto: EPA

Kraljevski klub potvrdio

Isco produžio s Realom: Nevjerovatna otkupna klauzula

Sjajni španski veznjak Isco je danas uradio ono što se već neko vrijeme i očekivalo. Naime, on je stavio potpis na novi ugovor s Real Madridom. 

Trenutni Iscov ugovor s Kraljevima važi do narednog ljeta, a on je danas potpisao petogodišnje produženje, te bi na Santiago Bernabeu trebao ostati barem do 2022. godine.

Nezvanično, Iscu su povećana i primanja, a iz Reala su se o njegovom novom ugovoru oglasili na zvaničnoj stranici.

"Real Madrid i Isco su dogovorili produženje njegovog ugovora, pa će on u klubu ostati do 30. juna 2022. godine. Isco će se sutra u press sobi Santiago Bernabeua obratiti novinarima", objavljeno je na zvaničnoj stranici Real Madrida.

U Iscov novi ugovor s Realom je, kako se i ranije špekulisalo, ugrađena i nevjerovatna otkupna klauzula od čak 700 miliona eura, što jasno daje do znanja da Madriđani žele osigurati njegove usluge barem do isteka novog ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.