Real doveo još jednog brazilskog dragulja

Rodrigo dolazi među Kraljeve

Real doveo još jednog brazilskog dragulja

M. Šljivak

Madridski Real doveo je u svoje redove još jednog brazilskog dragulja.

Nakon što je dogovoren transfer Viniciusa Juniora iz Flamenga, Real je u svoje redove doveo i veznjaka Rodriga Antonija Rodriguesa (17), koji je član ekipe Gremio Novorizontino.

Radi se o jednom od najvećih talenata u Brazilu. Predviđa mu se velika karijera, a Real će njegov transfer kompletirati u narednim satima.

Rodrigo će proći ljekarske preglede u Madridu, ali će zvanično član kluba postati u aprilu naredne godine, odnosno kada postane punoljetan.

Nije poznato koliko će španski prvak izdvojiti novca za njegovo dovođenje, ali to nije toliko bitno jer će u budućnosti sigurno imati još jedno zaista odlično ime u svojim redovima.

Interes za 17-godišnjeg Rodriga pokazivali su i svi veliki brazilski timovi, ali se on odlučio da dođe u Evropu.

Treba svakako istaći da je ovaj ofanzivni veznjak za Novorizontino debitovao sa 16 godina u utakmici Kupa protiv Santosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi