Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac sinoć zadobio povredu

Suze nisu bile uzalud: Kovačića očekuje višemjesečna pauza

Čini se da sjajnog hrvatskog veznjaka Matea Kovačića očekuje duža pauza, nakon što je sinoć zadobio povredu aduktora na utakmici svog Reala i APOEL-a.

Real Madrid je sinoć laganom pobjedom otvorio novu sezonu Lige prvaka. Kraljevi su savladali APOEL rezultatom 3:0, ali je navijače madridskog kluba zabrinula povreda Matea Kovačića.

Kovačić je u 20. minuti sinoćnjeg susreta osjetio bol u predjelu prepona. Hrvatski reprezentativac nije mogao nastaviti susret, te je u suzama napustio teren.

Nakon detaljnih pregleda u bolnici Sanitas la Moraleja, otkriveno je da je Kovačić ozlijedio mišić aduktora desne noge, a iz Reala su potvrdili da će 23-godišnji veznjak biti van terena najmanje dva mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.