Sada već legendarna fotografija

Ko je dječak koji je čistio parket dok Hukić osvaja trofej?

Edmir Škorić

Nakon velikog uspjeha Slovenije, koja je izborila finale Eurobasketa, oglasio se i Jasmin Hukić.

Bivši bh. reprezentativac nastupao je godinama u Sloveniji, a u Olimpiji je osvojio titulu sa Goranom Dragićem, koji je predvodnik Slovenije na EP-u.

"Kada sam igrao s Goranom Dragićem u Olimpiji prije 10 godina, unatoč velikom talentu, niko nije ni zamišljao da će imati takav ugovor s Miamijem. Slično je i sada sa Slovenijom na Eurobasketu. Znali smo da je kvalitet tu, ali nismo baš očekivali ovakve rezultate. Slovenci imaju dominantan odbrambeni tim, ali to nije sve. Tu je i Anthony Randolph, koji je proigrao u nokaut fazi, tu je i Prepelić, koji je nakon sezone pod taktičarom Duletom Vujoševićem pronašao sebe. Izvrsno i zrelo. Faktor X je Vidmar, koji je po meni najveća podrška ostalima. U svakom slučaju ni trenera ne treba izostaviti, koji sjajno obavlja svoj dio posla", kazao je Hukić, bivši igrač tuzlanske Slobode, u intervjuu za Siol.net.

Kada je bio prva 2008. godine s Olimpijom, zajedno s Goranom Dragićem i Sašom Dončićem, nastala je čuvena fotografija s peharom i na njoj dječak koji je brisao parket. Znate li ko je on?

"Luka Dončić je još dijete, ali vidi se da ima nešto u sebi. Lagao bih kada bih rekao da sam očekivao takvog igrača od dječaka kojeg sam 2012. godine gledao. Nevjerovatno je zreo sa 18 godina. U tim godinama nisam vidio igrače s tako iskusnim odlukama. Zadovoljstvo ga je gledati", kazao je Hukić.

Hukić je dosta godina proveo u Ljubljani gdje i danas živi.

"Ovdje živim i raidm i Slovenija je moj dom. Osjećam snažnu vezu s ovom reprezentacijom. S mnogima sam bio saigrač, a Saša Zagorac je bio moj cimer. Luka je sin mog dobrog prijatelja i kolege Saše. Slijedio sam detaljno njegovo odrastanje, ali ne zaboravljam svoje porijeklo. Nikada neću zaboraviti Tuzlu i bh. reprezentaciju za koju sam igrao 10 godina. To se ne može promijeniti", kazao je Hukić.

"Slovenci su me prihvatili, a kada dođem u Bosnu, kažu mi da sam Slovenac. No, nije me briga za nacionalnost, svi smo ljudi", ističe on.

Trenuno radi u Iliriju, a prethodno je igrao za mnoge klubove, između ostalih za Slobodu, Olimpiju, Hapoel, Hemofarm, Prokom, Benetton, Enisey, Krku...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.