Foto: EPA

Legendarni fudbaler poziva Italijana na promjenu pristupa

Matthaus: Ancelotti će se uskoro suočiti s potpunim haosom

Atmosfera u taboru aktuelnog prvaka Njemačke Bayern Munchena nikako nije na zadovoljavajućem nivou. Zvijezde poput Thomasa Mullera i Roberta Lewandowskog su čak i javno kritikovale trenutnu situaciju u klubu, a legendarni fudbaler Bavaraca, Lothar Matthaus upozorava trenera ekipe, Carla Ancelottija, da bi se uskoro mogao suočiti s potpunim haosom.

Ni pobjeda u prvoj rundi grupne faze Lige prvaka nad Anderlechtom rezultatom 3:0 nije zadovoljila brojne kritičara Bayerna, koji nisu zadovoljni igrom ekipe, a tokom samog susreta došlo je do sukoba između Ancelottija i Riberyja, jer je italijanski stručnjak odlučio Francuza zamijeniti deset minuta prije kraja utakmice.

Nove varnice sigurno ne pomažu Bayernu, a Matthaus vjeruje da Ancelotti, vrlo brzo, mora poduzeti drastične mjere kako bi zadržao kontrolu nad ekipom.

"Odavno nije bilo ovoliko 'nemira' u Bayernu. Taktike na terenu ne djeluju i ne možete biti zadovoljni ovosezonskim izdanjima ekipe", izjavio je Matthaus za Bild, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ancelotti sada mora biti strog. Strožiji nego što je bio tokom posljednje godine i pol. U suprotnom će se uskoro suočiti s potpunim haosom. Ne znam da li je on voljan to učiniti ili je već počeo s takvim pristupom unutar ekipe."

"On mora organizovati razgovore s igračima. Mora dovesti ekipu u formu, ali i poraditi na njihovoj igri. Mora disciplinovati igrače i boriti se protiv svega što ugrožava uspjeh. Ako je potrebno, neke igrače mora poslati i na tribine", dodao je legendarni njemački veznjak koji je, igrajući za Bayern, prikupio više od 300 nastupa u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.