Foto: EPA

Dao dva, ali...

Džeko: Mogao sam postići više golova

E. Škorić

Edin Džeko je postigao dva gola u pobjedi nad Veronom (3:0), no smatra da je mogao postići više  golova.

Roma je rutinski slavila nad Veronom, a Edin je bio prov ime utakmice s dva postignuta gola, no svjestan je da je, uz malo više koncentracije, mogao dati barem još jedan ili dva  gola.

"Večeras je bilo važno pobijediti. Mogli smo postići više golova, a i ja sam, ali na kraju je najvažnije da smo slavili. Moramo da nastavimo s ovakvim igrama i da jačamo", kazao je Džeko po završetku meča, pa se osvrnuo na navodno kritikovanje taktike Eusebija Di Francesca poslije remija s Atleticom u Ligi prvaka.

"Nisam kritikovao našu igru ove sedmice. Ako se usredotočimo na nas, to je onda još bolje. Nadam se da ćemo zadržati trenutni oblik koncentracije i da ćemo ovako igrati i dalje".

Bh. reprezentativac je prethodno postigao gol i protiv Intera, pa sada ima tri pogotka na svom kontu, a prije duela s Veronom bivši Romin igrač Damiani Tommasi mu je dodijelio nagradu za najboljeg strijelca Serije A u prošloj sezoni.




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.