Isti broj bodova, ista gol razlika

Ekipe iz Manchestera su ove sezone nevjerovatno izjednačene

Manchester City i Manchester United djeluju veoma dobro ove sezone i čini se kako bi upravo te dvije ekipe uz Chelsea mogle voditi bitku za titulu prvaka Engleske. 

Nakon pet odigranih kola u Premiershipu, obje ekipe imaju isti broj bodova - po 13. Manchester City je jedini kiks doživio na domaćem terenu protiv Evertona kada su odigrali 1:1, dok je United ostao bez punog plijena na gostovanju kod Stokea. 

Osim toga, veoma je zanimljivo da obje ekipe imaju istu gol razliku - 16:2 što se zaista veoma rijetko viđa. 

Podsjetimo, u narednom kolu Manchester City dočekuje slabašni Crystal Palace, dok će United na gostovanje Southamptonu tako da bi se veoma lako moglo desiti da zabilježe nove pobjede i ostanu na vrhu tabele. 

Jedina ekipa koja ih za sada prati je Chelsea koji ima tri boda manje i to nakon što je danas podijelio bodove sa Arsenalom na domaćem terenu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.