Foto: EPA

Bundesliga

Bayern u svom stilu, Augsburg bolji od Leipziga

Edmir Škorić

Sredinom sedmice igraju se mečevi petog kola njemačke Bundeslige, a večeras su završena tri meča. 

Derbi je odigran u Gelsenkirchenu, gdje je Bayern poprilično lako došao do pobjede nad Schalkeom. Godinama Schalke nije konkurentan Bayernu, pa nije to bio slučaj ni večeras.

Bavarci su poveli u 25. minuti golom Lewandowskog iz penala, koji je dosuđen uz pomoć video tehnologije. Ubrzo je James Rodriguez povisio na 2:0, a do kraja meča Vidal je potvrdio trijumf gostiju.

Bayern nakon nepotpunog petog kola ima 12 bodova, dva više od dortmundske Borussije, koja ima utakmicu manje, dok Schalke ostaje na devet bodova i zasad je petoplasirani.

Augsburg je golom Gregoritscha iz četvrte minute uspio da savlada Leipzig, te je ovo treća pobjeda i sa 10 bodova je Augsburg iza Bayerna i Borussije. Duel Wolfsburga i Werdera završen je rezultatom 1:1.

Poveli su domaći u 28. minuti kada je Origi pogodio, a u 56. Bartels postavlja konačnih 1:1. Izet Hajrović nije ulazio kod gostiju iz Bremena. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:
Augsburg - Leipzig 1:0 (Gregoritsch 4)
Schalke - Bayern 0:3 (Lewandowski 25, Rodriguez 29, Vidal 75)
Wolfsburg - Werder 1:1 (Origi 28/ Bartels 56)



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.