Foto: EPA

Legendarni fudbaler Intera tvrdi

Luis Suarez: Icardi i Perišić nisu vrhunski igrači

Legendarni Luis Suarez, španski fudbaler koji je za Inter nastupao od 1961. do 1970. godine, upozorava da Icardi i Perišić nisu vrhunski igrači, iako ih se tako predstavlja u javnosti, kao i da Nerazzurri neće osvojiti Seriju A ni ove sezone.

Popularni Luisito je o svom viđenju ekipe Intera govorio za CalcioNews24, nakon sinoćnjeg remija Bologne i Intera.

"Porediti Inter sa Napolijem i Juventusom je, bez dileme, pretjerano i preuranjeno...Trenutno je Inter ekipa koja se još gradi, koja ima puno dobrih igrača i sjajnog trenera", istakao je Suarez, pa nastavio:

"Oni su, ipak, korak iza Juventusa i Napolija, to se moglo znati i bez ovog kiksa...Najviše je poteškoća sa zadržavanjem konzistentnosti, Inter nikada nije pokazivao zrelost po tom pitanju."

"Spalletti je savršen za držanje igrača pod kontrolom. Neće osvojiti ligu, ali sam siguran da će biti dobar...Icardi i Perišić nisu vrhunski igrači. Šta to uopšte znači? To je nešto što bi rekli u Engleskoj ili SAD-u...Icardi je golgeter, on je kapiten Intera i važan igrač. On još uvijek nije super zvijezda, da bi to postao mora pružati dobre partije u Evropi ili u državnom dresu. Za sada smo ga vidjeli samo u Italij", istakao je, danas 82-godišnji, Suarez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.